Tip: Ny forbindelse fra Kbh til Irak

De fleste vil nok tænker andre feriemål først, og det gjorde vi her på bloggen.

Ferie i Irak

Når man siger Irak og Bagdad, så tror jeg uden at fornærme nogen at de fleste tænker på krig osv. Men der findes rent faktisk rejsebureauer som tilbyder unikke rejser til Irak – dog er der ikke tale om Bagdad, men til de kurdiske provinsbyer.

Ifølge et engelsk rejsebureau, så skulle provinsbyer som; Dohuk, Erbil, Sulaymaniya, Zakho, mfl. Være uberørte perler, som stort set ikke er besøgt af vestlige turister.

Hvilket man som sådan godt kan forstå, eftersom der stadig er stor risiko forbundet med at tag på ferie i Irak.

I artiklen nævne de at Irak Kurdistan skulle være et fascinerende område, med ekstremt venlige mennesker som er utrolig imødekommende, og gerne vil snakke og invitere vestlige folk indenfor i deres hjem.

Områderne i disse provinsbyer skulle være præget af en masse historie, kultur, natur, mm. Men desværre også bære præg af Husseins styre i landet, hvilket man i nogle af byerne tydeligt ville kunne se.

Det engelske rejsebureau tilbyder trekking og guidet tur igennem de fleste kurdiske provinsbyer, og her vil man komme tæt på lokalbefolkningen og opleve nogle af førnævnte emner.

Ligeledes skulle der være rig mulighed for at shoppe på nogle af de mange lokale markeder.

UM fraråder at rejse og opholde sig i Irak

Hvis man tager et kig op UM.dk hjemmeside omkring rejser til Irak. Så anbefaler de på det kraftigste ikke at opholde sig i landet, samt at rejse til Irak.

Der er ikke længere nogen dansk ambassade i Irak, så alt offentligt hjælp vil skulle foregå igennem telefon til andre ambassader indenfor EU.

Dog skriver de at der er undtagelser for de kurdiske provinser som nævnt tidligere. Dog frarådes det stadig at rejse til dem.

Siden juni 2013 har det været muligt at flyve fra København Kastrup til Bagdad i Irak. Der er afgange to gange om ugen, hhv. onsdag og søndag. Det er Iraqi Airways som tilbyder flyrejser til Bagdad – og med åbningen i København har de nu fly fra fire destinationer i Europa.

Prisen skulle eftersigende være omkring de 4.000kr, og hvis du gerne vil vide mere eller booke din egen billet, så kan du gøre det på denne hjemmeside.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *