Gode ideer til at rejse med baby..

Der er sikkert mange der er skræmte ved tanken om, at skulle flyve samt rejse med sit barn den første gang. Men her kan i tage det helt roligt. I dette indlæg vil vi give dig nogle gode råd med på vejen. Nedenfor vil vi vise nogle ofte stillede spørgsmål, som forhåbentlig vil være med til at hjælpe dig igennem din rejse med dit barn.

Får et barn deres egen bagage og hvad skal man gøre med sin klapvogn eller autostol? Har man lov til at tage ekstra håndbagage med i pusletasken?

Nogle flyselskaber, tilbyder at du kan checke hele 23 kg bagage ind for spædbørn, men som en god tommelfingerregel, tilbyder de fleste flyselskaber omkring 10 kg bagage til spædbørn i alderen under 2 år, samt mulighed for at checke en sammenklaplig klapvogn og autostol ind.

Dog er der nogle lavprisselskaber der ikke tilbyder bagage til spædbørn, så du er enten nød til at dele din kuffert eller betale ekstra for at checke din kuffert ind for dit barn. De fleste flyselskaber tilbyder ingen håndbagage til spædbørn, så du bliver nødt til at sørge for alt hvad du behøver for dig selv og din baby passer ind i din egen håndbagage. På udkig efter en god pulsetaske med mange rum, som er godt at have med, så tjek disse fra bystroom (http://www.mammashop.dk/pusletaske/bystroom-pusletasker/bystroom-pusletaske-pa-udsalg.html).

4

Har man brug for en særlig slags sammenklappelig/ let klapvogn til rejser?
Selv lavprisselskaberne tilbyder, at spædbørn må få checket en gratis klapvogn ind. Men hvert flyselskab har en forskellig vægtgrænse, så ring til flyselskabet inden i rejser og hør om jeres vægt på jeres bagage følger de rette regler. Klapvognen skal være fuldt sammenklappelig, da det vil være nødvendigt at gå gennem de samme sikkerhedsprocedurer som andre bagager. Den skal være brugervenlig, og jo lettere klapvognen er jo mere lufthavnsvenlig er den.  En let klapvogn kan være en stor fordel når du går gennem scanneren med utålmodige passagerer bag dig.

Hvad er den anbefalede måde, at få babyer til og fra lufthavnen i hver ende i en taxa? Har man brug for en autostol og skal det være ens egen?
I mange lande er det et lovkrav, at børn er fastspændt, når de rejser i en bil, men taxier er undtaget fra denne regel. Dog er det blevet gjort klart, at denne regel blev indført af praktiske og ikke sikkerhedsmæssige årsager og vi vil stærkt anbefale, at i rejser med jeres barn fastspændt. Når det er muligt at reservere en taxa på forhånd, skal autostole, der tilbydes af taxiselskaber være i overensstemmelse med FN-standarder, være egnet til barnets vægt og størrelse og være korrekt monteret i henhold til fabrikantens anvisninger.  Vi vil dog anbefale at i rejser med jeres barns egen autostol, hvor det er muligt. Med din egen autostol kan det betyde lidt ekstra bagage at cheke ind i lufthavnen, men det vil give dig fred i sindet, at vide at dit barn er ordentlig fastspændt.

Har man brug for en speciel pose til, at sætte autostolen i hvis man skal checke den ind?
Du er ikke forpligtet til at placere autostolen i en speciel pose, men vi vil anbefale det til at minimere eventuelle skader. Mange luftfartselskaber vil tillade dig at checke den ind til lastrummet ved gaten på samme måde kan du gøre med din klapvogn, hvilket kan reducere autostolens rejse gennem lufthavnen og minimere risikoen for skader. Men vi anbefaler at i ringer til det flyselskab i skal rejse med og høre hvad de kan tilbyde jer.

Vi håber at vores vejledning samt råd kunne bruges! Læs også denne artikel med mere inspiration til at rejse med baby – og vigtigst af alt – hvorfor du skal gøre det.

Og her kommer det sidste gode råd fra mig, når det kommer til at rejse med baby. Det går nemlig ikke altid ud på, at de små skal have det godt – mor skal også. Derfor betyder det meget, at du har det rettet tøj på til rejsen. Hvis du f.eks. er gravid og rejser med din førstefødte, så er det meget vigtigt. Læs mere omkring dette i min indlæg her.

Artiklen blev skrevet med hjælp fra Mammashop, hvor ejeren selv ofte har rejst med små børn, og derfor har stået overfor disse situationer mange gange. Kig forbi Mammashop, som også lige pt. har gode tilbud på pulsetakser – hvor mange er godt egnet til rejsen. 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *