Rådgivning omkring bygning og indretning

Når der skal startes et nyt byggeprojekt op til større projekter som hoteller, er der en helt masse forarbejde, der skal laves inden, man kan gå i gang. Det kan derfor være let blive en uoverskuelig opgave, hvis ikke man holder tungen lige i munden.

hotel-

Byggetilladelse til hotel opførelse

For at kunne påbegynde på et byggeprojekt af denne størrelse, skal man i langt de fleste tilfælde omkring sin kommune og have dem inddraget i processen. Afhængig af hvilken type byggeprojekt, man skal i gang med, skal man enten orienterer kommunen om projektet, eller også skal man udarbejde en ansøgning og søge om byggetilladelse. Det er kun få (og som regel meget små) projekter, man kan udføre, uden at skulle have en godkendt byggetilladelse.

Byggeanmeldelse

Nogle mindre byggeprojekter kræver ikke en direkte byggetilladelse, men kræver at man orienterer sin kommune igennem en såkaldt byggeanmeldelse. Det gælder eksempelvis: Udehuse, garager, drivhuse, carporte og overdækkede terrasser på under 50 kvadratmeter.
Du kan via siden her på borger.dk se, hvordan du indsender en digital byggeanmeldelse.

Før der søges om byggetilladelse

Hvis du skal i gang med et større eller mere omfattende byggeprojekt – til et hotel i mange etager fx., skal du søge om byggetilladelse hos din kommune. En sådan ansøgning skal indeholde en beskrivelse af byggeprojektet, samt tegninger og beregninger. Kommunen vil derefter få nogle af isne eksperter til at gå ansøgningen igennem og sikre sig, at dit projekt er ansvarligt og lever op til de lovmæssige krav.
Du må under ingen omstændigheder begynde på dit byggeprojekt, før du har modtaget en godtkendt byggetilladelse fra kommunen.

Rådgivnende ingeniører

Et byggeprojekt kan være noget af en udfordring – både når det skal planlægges, tegningerne udfærdiges, ansøgningerne sendes og selve byggearbejdet påbegyndes.
Du er som ejer ansvarlig for, at dit byggeprojekt overholder gældende lovgivning – både ved ansøgning og efter udførelsen. Er du ikke uddannet indenfor bygge og konstruktionsfaget kan det derfor være nødvendigt at inddrage rådgivere (typisk i form af ingeniører eller arkitekter). Afhængig af projektet størrelse, omfang eller kompleksitet, er der forskel på, hvilken slags rådgiver, der er bedst for dig. Men står du og skal bygge noget nyt op fra bunden, er det en fordel af søge rådgivning hos et ingeniørfirma, da de udover at hjælpe med tegningerne også kan gøre følgende:

– Teste jorden og undergrunden, så der bliver bygget et ordentligt og solidt fundament, der ikke vil synke eller forskyde sig med tiden.

– Lave de svære beregninger på konstruktionen, så du er sikker på, at alle spænd, belastninger og materialers egenskaber bliver taget i betragtning. Især dette punkt er en af ingeniørernes spidskompetencer, der kan være vanskelig selv at udføre.

– Sørge for, at alle kloaker, vandafløb og udluftningskanaler bliver lagt rigtigt, så du undgår senere skader på huset efter opførslen.

Ud over disse punkter, kan ingeniører også rådgive omkring mange andre faktorer, men ovennævnte er nogle af dem, der kan være vanskeligst at tage sig af selv.

Der findes mange dygtige danske firmaer som rådgiver omkring byggeri, og et godt sted at starte er Constructa, som har både arkitekter og ingeniører under samme tag, og servicerer hele Danmark. Besøg dem her.

constructa ingeniører
constructa ingeniører

 

Bestem selv dit niveau

Du bestemmer selvfølgelig selv, i hvor høj grad du vil involvere en rådgiver. Nogle folk har helt styr på alt det tekniske, og de kan selv foretage alle beregningerne, lave tegningerne, få godkendt deres byggetilladelser og udføre konstruktionsarbejdet. Andre foretrækker at lade professionelle ingeniører og arkitekter udføre det forberedende arbejde efter at have forklaret dem sine tanker og idéer. Der er også dem, der lader uvildige rådgivere stå for både forberedelserne, samt bruger dem som opsynsmænd under selve opførelsen af byggeprojektet. Dermed har de eksperter på deres side, som holder øje med at den udførende part (håndværkerne) udfører arbejdet som det var aftalt og at det hele følger den plan, der er blevet lagt.

God partner til møbler og indretning af hotellet

Det er desuden vigtigt at finde en god partner omkring rigtig indretning af hotellet efterfølgende. Mange hoteller har en flot stand, men halter på udsmykningen og møbleringen. I danmark har vi en flot tradition med møbeldesign, og du kan med fordel teame op med fx. Holmris omkring møbleringen. De er totalleverandør med dansk produktion af kontormøbler til professionelt brug. Fx. den danske Stingray stol eller FDB stolene vil gøre sig godt i en lobby.

Uanset hvilken løsning du vælger, vil vi gerne ønske dig held og lykke med dit byggeprojekt, og vi håber at det bliver en spændende tid for dig.

Skal du bruge

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *