Lightpacking på rejsen – Gode pakketips

Står du og skal ud at rejse, i en kort periode eller en længere, så er her nogle fifs til, hvordan du får pakket det essentielle og hvordan du får udnyttet kufferten mest muligt.

Følger du disse råd, er det dermed slut med at betale for bagage overvægt. Du undgår også at slæbe rundt på ting du alligevel aldrig kommer til at bruge.

Hvad din kuffert skal indeholde, afhænger selvfølgelig meget af, hvad din destination er. Dette indlæg er forudsætter, at din destination er et varmere land end Danmark, men du kan selvfølgelig tweeke indholdet i din kuffert til at matche destinationen.

Maria Storgaard fra GoDownSize har lavet denne glimrende guide, som jeg tager udgangspunkt i:

Indholdet i ens kuffert er nogenlunde det samme for kvinder og mænd. Der er de helt basale ting, som er nødvendige for både kvinder og mænd, og så er der nogle ting derudover.

Når man pakker tøj, er det vigtigt at man ved, at der ikke er plads til hele ens klædeskab. Man bliver nød til kun at pakke det mest basale. Ofte er det basale en del mindre stykker tøj end man tænker.

Hvis det er en absolut nødvendighed at have mere end to sæt tøj med, kan man overveje at købe et sæt mere i landet man rejser til. Ofte er priserne på tøj alligevel meget billigere end i Danmark, så denne metode sprænger ikke budgettet.

Skal man bo på hotel, er der flere ting der bliver overflødige. Sengetøj, håndklæder osv. Efterlad det gerne derhjemme, og skulle det ske, at man bor på et hotel, hvor dette er en mangelvare, kan man altid købe det dernede.

Det gælder generelt om, at man ikke kommer over den ”magiske” grænse for vægten på ens kuffert. Det er både dyrt at have overvægt med, men også et udtryk for at man nok har pakket for meget.

En metode til at få pakket alt systematisk og så tæt som muligt er, at benytte sig af mindre tasker/poser eller lignende, som Maria gør i videoen.

Denne metode sikrer at man altid har styr på alle sine ting. Det hjælper også til at få det til at fylde mindre
Det du skal inkludere i kufferten er:
•    To sæt tøj (herunder et sæt til de varme dage)
•    Pas, internationalt-kørekort, visum og andre vigtige papirer
•    Toiletsager (gør det nemt for tolderne og dig selv, og opdel i væskeprodukter og tørreprodukter)
•    En god idé er at medbring natbriller og høretelefoner (gerne noise canceling) til flyturen.

Den perfekte computer til rejsen
Når man skal afsted på rejse, er det ofte nødvendigt at have en computer og mobil med. Som regel består nødvendigheden i, at man skal kunne frigøre plads på sit kamera, ved at overføre de billeder og videoer man har taget, til noget eksternt fx en computer. Man skal alligevel bruge sin computer til selve overførslen, så man kan lige så godt bare have en computer med.

Det er dog ikke nogen god idé at medbringe sin dyre computer, da der er stor risici for at få den stjålet. I stedet kan man overveje, om man skal købe en billig brugt computer, det har hidtil været min løsning.

God løsning til computeren til backpacking turen

Computeren skal jo bare kunne holde lidt strøm, have internet, Word og have plads nok til ens billeder og film.

Et godt bud kan være disse Thinkpad computere. Den har 320 gb harddisk, og er af mærket Lenovo Thinkpad. Thinkpad er verdenskendt for at være en computer der er robust, og kan holde til lidt af hvert – ideel til en rejse. Prisen er 2799 kroner, og den er fra Refurb.dk, hvor du finder et godt udvalg af bærbare computere.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *