Fokus på storbyer – Bangkok

Der findes nok ikke mange, der ikke har hørt musicalsangen “One Night In Bangkok” i utallige versioner. Samtidig ved alle, der har besøgt byen også, at én nat i Bangkok bestemt ikke er nok. Hovedstaden i Thailand er nemlig en af de mest pulserende og på mange måder ekstreme byer i verden, perfekt til at udforske i en uge eller længere tid.

Bangkok betyder faktisk ”Englenes by” ligesom Los Angeles.

bangkok2

Bangkok koster tid

Bangkok huser med sine mere end 6 millioner indbyggere i “centrum” omtrent lige så mange mennesker som Danmark.

Tager man oplandet med er tallet tæt på 15 millioner. Tager man området omkring Bangkok med, måler arealet næsten dobbelt så meget som Fyn. Selve byen Bangkok er omkring halvdelen af Fyn. Med andre ord er det fuldstændig umuligt, at nå at se hele byen på en weekend, en uge, en måned, eller et år for den sags skyld.

Alt – og meget mere

Samtidig er Bangkok en by, hvor alt er muligt.

Der findes ikke noget sted i verden, hvor der er så mange muligheder som i Bangkok. Byen kan være perfekt for børnefamilier, da byen byder på flere kæmpe forlystelsesparker som Dream World, der er Thailands svar på Disney World. Der er også gigantiske vandland, parker og store zoologiske haver.

Der er uendelige mugligheder, når det kommer til shopping.

Ikke mange andre steder kan du finde så mange kopivarer og underlige ting, du ikke kan finde andre steder i verden. Heldigvis findes der også en lang række af fashionable butikker, der forhandler de største og mest eksklusive mærker i hele verden, for Bangkok er nemlig en by, der er favner alt fra de fattigste til de rigeste.

Hvis man ellers er over 18 år, og ikke lige har børnene med, er der også en anden ting, man ikke kan komme uden om, når snakken falder på Bangkok, og der er det helt igennem legendariske natteliv, hvis lige man skal lede meget længe efter.

Du kan besøge nogle af de mest eksklusive natklubber og skybars, du kan spise på Chao-Praya floden, der løber igennem byen. Eller du kan besøge de mere kulørte dele af byen, hvor billig sprut, fulde mennesker tumler rundt side om side med prostituerede og smilende she-males.

Mulighederne i Bangkok kan beskrives med et godt gammelt dansk reklame slogan – findes det, findes det her. For det er tilfældet med en af Østens absolut mest spændende byer.

thailand

Fra Bangkok til verdens bedste strande

Thailand byder på nogle af verdens absolut bedste strande, ikke mindst på de mindre øer, som landet er så rigt på. De fleste kender nok Hua-Hin og Phuket, men det er blot toppen af isbjerget, og uanset om du er til strande med vandsport og barer, eller helt øde strande hvor der kun er ganske få mennesker, så kan de findes i Thailand og på de hundredvis af øer.

Mange af øerne kan nås med fly fra Bangkok, og derfor er der også mange der vælger at tage til Bangkok et par dage for at opleve det hektiske byliv for efterfølgende at tage et fly videre til de mindre øer hvor afslapning og strandliv hurtigt kan blive afhængighedsskabende.

 

Billige ruter skyder op

I mange år har Thailand været et af de mest besøgte rejsemål for danskere i vinterhalvåret. I takt med at flere og flere har rejst til Thailand på solferie, er Bangkok også blevet mere populært, hvilket har gjort at rejser til byen er blevet mere almindelige. Inden for de senere år er prisen på flybilletter til Thailands hovedstad faldet i pris. Hvis du gerne vil se meget af byen, men ikke vil planlægge det hele selv, kan du vælge en pakkerejse fra Bravo Tours eller en af de andre store danske rejseudbydere.

Facts om Bangkok

Antal indbyggere: 6.600.000

Bangkok omtales lokalt som Krung Thep, men har rent faktisk det længste bynavn i verden og hedder: ”Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”,

Bangkok blev oprindeligt grundlagt som en kinesisk handelsstation.

Tidsforskellen er +5 timer i sommertid og +6 timer i vintertid

Flypriserne til Bangkok er lave, du kan også vælge pakkerejser til Bangkok

 

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *