Bliv klar til fastelavn

Der findes utallige helligdage og andre festlige anledninger i løbet af et år.

Der er dog en fest, der fylder meget i de fleste børns hjerter – nemlig fastelavn.

Ritualer og traditioner er noget, der er opstået mange år tilbage og som stadig vedholdes den dag i dag. Juleaften danser man eksempelvis rundt om juletræet, hvorefter man åbner gaver. Inden dette spiser man som oftest and eller flæskesteg, hvorefter man leder efter mandlen i risalamanden. Til fastelavn slår man katten af tønden. Tønden indeholdte i gamle dage en rigtig levende kat, hvorimod man i dag har udskiftet katten med slik og andre lækkerier. En anden vigtig tradition til fastelavn er udklædningen.

Børn og voksne kommer ofte i mange forskellige kostumer, hvor det netop kun er fantasien, der sætter grænsen. En anden tradition ved fastelavnen er, at børnene går rundt fra hus til hus og synger en sang om slik, fest og ballede, hvorefter husejerne giver børnene slik for at slippe for balladen.

Fõtex-og-ekostumer

Den perfekte fastelavnstønde

Børnene elsker at slå katten af tønden, og selvom de færreste ved hvor traditionen stammer fra, og hvad den egentlig går ud på, så bliver der afholdt fastelavn rundt omkring i landets børnehaver og fritidsordninger. Det nytter dog ikke at afholde fastelavn, hvis man ikke har en tønde fyldt af lækkerier.

føtex.dk finder du alt, hvad du skal bruge for at afholde fastelavn i børnehaven eller derhjemme.

Har dit barn fødselsdag tæt ved fastelavn kan det være en sjov ide at have en tønde til fødselsdagsfesten. Lad børnene male tønden for at skabe et personligt og sjovt udtryk til festen. Selvom de fleste nok forbinder fastelavn med noget, de var med til i deres barndom, er det slet ikke en dårlig ide at invitere vennerne på en sjov fest med et anderledes tema. Temaet fastelavn inviterer til, at gæsterne ifører sig nogle sjove og festlige kostumer, og til en sådan fest er selskabslegen allerede klaret, da gæster skal slå katten af tønden.

Find det rette fastelavnskostume

Til enhver god fastelavnsfest hører et godt kostume. De fleste kender til de klassiske kostumer såsom heksen, prinsessen og superhelten.

Der findes dog et hav af andre kostumer, du måske slet ikke kender til. Det kan ofte være svært, hvor man skal lede efter gode og kreative kostumer i de fysiske butikker. Online finder du et bredt udvalg af kostumer til gode priser. Det kan dog også være en god ide at kombinere dit kostume med mere personlige detaljer for at skabe et helt unik kostume, så du bliver festens midtpunkt.

ekostumer.dk finder du et stort udvalg af kostumer til enhver lejlighed. Kostumer er ikke kun forbeholdt fastelavn. De kan også bruges til Halloween og andre festlige temafester.

Finder du et sjovt og anderledes kostume, så lad det være temaet for din næste fest. På den måde har du en god mulighed for at tage dit sjove, flotte eller søde kostume på foran dine venner og veninder, og det giver samtidig festen en afslappet og sjov stemning.

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *