3 idéer til julegaver, der ikke vælter budgettet

Nu er der kun under tre måneder, til det er jul, og man må godt begynde at tænke på, hvad familien og dem man holder af skal have i julegave.

Men måske har sommerens mange eventyr kostet lidt for mange knaster, og gør at du bliver nødt til at spare lidt. Det er også helt okay, for der findes masser af muligheder, både på nettet og fysisk, så du kan give gaver til dine kære, uden at det helt vælter budgettet. Vi har samlet nogle af de bedste og vigtigste.

dinfotobog

En nyttekurv

Det kan godt være din mor eller din storebror elsker at lave mad, og en flaske god olivenolie koster jo ikke så meget, men hvor kedeligt er det lige at pakke en gave op juleaften, som bare en flaske olivenolie?

Det er måske ligeså sjovt, som dengang man var barn, og købte sokker til sin far – for det manglede han jo netop altid! Nej, du skal ikke købe en olivenolie til din mor (med mindre den er RIGTIG god), men ordsproget ”mange bække små gør en stor å” passer perfekt.

Gå ned forbi din lokale Søstrene Grene eller anden hobbybutik og køb en flot kurv.

Fyld den med lækkerier, som alle nyder at have i hjemmet – såsom olie, pasta, lækker havsalt, rødvin og lignende – og put det hele i kurven, som du pakker pænt ind med cellofan og afslutter med en flot sløjfe.

Du behøver ikke investere i de dyre mærker, hvis du ikke har råd – selve helhedsindtrykket i at modtage kurv med lækre dagligvarer pakket pænt ind, er den perfekte gave, og afhængigt af, hvad du putter i, kan det jo gøres relativt billigt.

Det er den perfekte gave til den voksne udeboende, som godt kan lide at stå i køkkenet.

gave

Fotobøger

Unika-kunst er det bedste, når man skal dekorere sit hjem. Hvis man køber maleri på maleri fra IKEA, der er masseproduceret og hænger i stuer overalt på jorden, så mister hjemmet en del personlighed.

Brug i stedet de personlige minder, I sammen har, og skab nogle flotte plakater eller bøger ud fra gamle billeder, som alligevel ligger gemt i din harddisk.

Gør brug af de mange digitale minder, du har – det er to fluer med et smæk; du laver både en billig og personlig gave, mens du gør brug af gamle billeder!

Mulighederne er mange – du kan lave plakater, fotokalendere, polaroid-kollager eller flotte fotobøger, som du for eksempel kan se her. Giv din kære en personlig gave, der ikke kan prissættes!

Udnyt opmagasinerede ting

Vi har nok alle en kasse på loftet eller i kælderen, med ting som vi enten er vokset fra eller bare er en del af en uddød teknologi (som f.eks. CD’er).

Men det betyder ikke, der ikke er en masse minder forbundet med det. Har du en onkel eller tante, der var stor fan af en bestemt musikgruppe, så få fat i deres gamle pladesamling eller yndlings-CD, og køb en decideret ramme eller to, der er lavet til det formål!

På den måde, slipper man for at have opmagasineret ting, som du ikke rigtigt bruger, men holder for meget af til at smide ud, på en bæredygtig og billig måde, der også er den perfekte personlige samtalestarter i hjemmet.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *